У Львові розпочався міжнародний екофорум (відео)

14:20 7 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Експерти обговорюють на екофорумі «Вода і Енергія» вирішення екологічних проблем і впровадження альтернативних джерел енергії.

Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували, що, зокрема, заступник міністра екології України Микола Кузьо запевнив, що «сьогоднішній форум – яскравий приклад, у який спосіб можуть реалізовуватися і розвиватися проекти, які враховують екологічну складову, складову охорони довкілля». За його словами, «це є майбутнє, це те, яким способом працює Західний світ, це те, куди саме має рухатися і Україна

Заступник міністра екології України також повідомив: «Ми раді, що сьогодні у Львові є можливість продемонструвати це на практичних прикладах. Сподіваємось, що сьогоднішній форум стане початком потужнішої співпраці з польськими колегами і ми знайдемо ті інструменти і форми співпраці, які принесуть спільну користь обом країнам, і що Львів зможе стати тим початковим майданчиком, де певні практичні проекти ми зможемо спільно реалізувати».

За словами голови Фонду охорони природного навколишнього середовища Республіки Польща Казімєжа Куйди, який упродовж 25 років фінансує екологічні проекти, а сьогодні – інвестує у програму фінансування проектів в Україні, які позитивно впливатимуть на стан річки Західний Буг, у деяких напрямках праці Польща має більший досвід, але дечому можна навчитись від України. Він також зазначив: «Це перша зустріч, але маю надію, що такі зустрічі відбуватимуться у майбутньому, і зможемо надалі говорити про розвиток наступних проектів та їх фінансування. Сподіваюсь, що зможемо долучитися до фінансування тих проектів, які зараз фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, НЕФКО та іншими інвесторами».

А посол Данії Крістіан Донс Крістіансен наголосив, що для проектів, які мають на меті вирішення екологічних проблем – потрібні політична воля та інвестиції. Він також зазначив: «Для таких проектів, які ми зараз реалізуємо, потрібні політична воля, потрібна стратегія, рішення та інвестиції. Ми дійсно хочемо підтримувати і брати участь у розвитку львівського регіону і міста, і я дуже радий, що ми маємо можливість сьогодні брати участь сьогодні».

Своєю чергою, посол Словенії Наташа Прах зауважила, що такі екофоруми, як львівський, є дуже важливими і потрібними, і досвід Словенії у цьому напрямку є досить вагомим. Вона також запевнила: «У нас є досвід, ноу-хау, декілька компаній уже працюють в Україні, у Львівській області, і ми, звісно, готові поділитися з інституціями міста і області, з львівським бізнесом нашим досвідом».

У прес-службі Львівської міськради також нагадали, що під час екофоруму ЛМР підписала договори-гарантії  з НЕФКО та ЄБРР за проектом «Реконструкція очисних споруд та будівництво станції переробки мулу для очищення та утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у Львові». Екофорум відбувається за організаційної підтримки Львівської міської ради, ЛМКП «Львівводоканал», посольства Данії в Україні та Асоціації підприємств житлово-комунального господарства «Укрводоканалекологія». Партнерами форуму є компанії «Ekolog», «Suez», «Riko», «Inwatech», «Ostara», «Євротрубпласт», «Ензим», «Барком», «HD Partners». Більше інформації – на сайті екофоруму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів