У Львові «реанімували» озеро між вулицями Кульпарківською, Науковою й Симоненка

18:50 18 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: skyscrapercity.com

А останню з них з’єднали пішохідною алеєю з вулицею Княгині Ольги.

Про це інформує сьогодні, 18 листопада, прес-служба міської ради. Як повідомили їй у Франківській районній адміністрації, цьогоріч за кошти району почистили впродовж двох місяців плесо озера, розташованого між вулицями Кульпарківською, Науковою та Василя Симоненка, й сформували його береги.

Тепер облаштовуть відпочинкову зону навколо нього – вже встановили 10 лавочок та смітники, а навесні завезуть грунт на береги та посіють траву. Голова Франківської районної адміністрації Руслан Кандибор пообіцяв також:

«У подальшому плануємо облаштувати доріжки, щоб легко можна було під’їхати візочком дітям з батьками. Договором передбачено витратити на роботи з благоустрою озера 193 тисячі грн.».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу:

«На цьому озері півроку тому була калюжа, завалена сміттям. Звідси вивези 30 машин сміття: пляшки, скати, невідомо що. Вивезли 1600 кубічних метрів ґрунту, розчистили джерела. 

Зараз є навіть можливість робити «підживлення» цього озера: є джерела, тому, в разі потреби, можна й воду сюди давати. Тут поставили лавочки, смітники.

Весною сюди ще завезуть землю, висадять траву, буде дуже хороший порядок. Я думаю, це буде улюблене місце для батьків та дітей, оскільки тут є садочок, школа, поруч є дитячий майданчик і церква.

Тепер важливо, щоби мешканці були активні і не давали засмічувати озеро, щоб не були байдужими, робили зауваження. Щоб тепер це озеро підтримували на належному рівні.

Важливо, щоби всі ці роботи робилися в синергії з мешканцями. Є тут будинки навпроти, тож коли буде краща погода, треба буде зібрати людей, поспілкуватися, спитати, що вони ще хочуть зробити.

Цього року було проведено інвентаризацію всіх озер. І поступово всі озера потрібно привести до належного стану».

Прес-служба міської ради інформує також, що вулицю Василя Симоненка у Львові з’єднали пішохідною алеєю з мікрорайоном Княгині Ольги. Відтак школа, садочок, церква та лікарня на Симоненка мають безпечне сполучення із вулицями Науковою та Стрийською.

Голова Франківської районної адміністрації Руслан Кандибор розповів із цього приводу: 

«Це є пішохідна доріжка, яка сполучає церкву на вулиці Симоненка, поліклініку, школу. Вона йде посередині між вулицями Науковою та Володимира Великого і виконує стратегічну функцію.

Люди йдуть від вулиць Тролейбусної, Княгині Ольги, Рубчака до поліклініки. Доріжка тягнеться від аквапарку до вулиці Симоненка.

Цього року тут уклали 1300 м. кв. плитки. На пішохідну доріжку передбачили 300 тис. грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів