У Львові прихід весни віщуватимуть замість бабаків птахи й бджоли

20:30 9 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

15 лютого в еколого-натуралістичному центрі влаштують для дітей свято.

«Львівських бабаків вперше за останні сім років не будитимуть на Стрітення: через надто теплу осінь, ті заснули лише всередині грудня, що аж на місяць пізніше, ніж зазвичай. Замість них весну віщуватимуть птахи та бджоли», – повідомили сьогодні, 9 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

Директор Львівського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович розповів: «Зараз наші бабаки дуже міцно сплять і навіть не виходять поїсти. Якщо їх розбудити на Стрітення, то це негативно вплине на стан їхнього здоров’я, адже в місяці активності «віщуни» витратили надто багато запасів жиру. Та й торік у жовтні ми вже втратили головного бабака-віщуна, якого гості центру неконтрольовано нагодували смаженим насінням». 

Натомість для дітей влаштують свято у Львівському еколого-натуралістичному центрі центрі, де їм в інтерактивній формі нагадають народні прикмети щодо прогнозування весни за іншими тваринами – фазанами, качками, бджолами, голубами тощо. На свято запрошують усіх охочих дітей з батьками та інших мешканців міста. Гостей чекають 15 лютого о 12.00 на вулиці Кубанській, 12».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів