У Львові стартував конкурс ландшафтного дизайну

16:44 4 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Заявки прийматимуть до 1 серпня, а нагородження переможців відбудеться 20 серпня.

«Клуб рослин» за підтримки Львівської міської ради розпочинає конкурс «Зелена хвиля», у рамках якого визначатимуть найкращі об’єкти ландшафтного дизайну Львова та околиць», – повідомили сьогодні, 4 липня, в прес-службі ЛМР, де також розповіли подробиці:

«Участь у змаганні можуть взяти ініціативні мешканці, компанії та ОСББ/ЖЕКи. Заявки прийматимуть до 1 серпня, а нагородження переможців відбудеться 20 серпня.

Основними ідеями конкурсу є: популяризація прикрашання Львова та околиць за допомогою декоративного озеленення та благоустрою; відбір і нагородження найкращих готових об’єктів озеленення нашого міста; стимулювання озеленення власного подвір’я, прибудинкової території, території, що належать компанії. У конкурсі братимуть участь готові ландшафтні об’єкти на території Львова та околиць у таких категоріях: «Найкраще озеленення приватного подвір’я», «Найкраще озеленення компанії/фірми», «Найкраще озеленення дворів багатоквартирних будинків», «Найкраще озеленення балкону/тераси/даху».

Організатори конкурсу розповіли: «Якщо ви полюбляєте озеленювати та прикрашати простір біля свого будинку, офісу чи навіть власний балкон, і вам вже є чим похвалитися – долучайтесь. Подавайте фото своїх досягнень на конкурс та змагайтеся з іншими «друїдами». Від конкурсу прогнозуємо тривалий соціальний ефект, а саме – збільшення кількості доглянутих і красивих садиб, присадибних ділянок і прибудинкових територій за допомогою озеленення та благоустрою. Ми вважаємо, що цей захід безпосередньо посприяє підвищенню естетичної та екологічної свідомості львів'ян, залученню уваги мешканців до необхідності озеленення територій біля своїх будинків».

А керівник міського управління урбаністики Олександра Сладкова повідомила: «Ми раді, коли ініціатива йде не від нас, а від бізнесу – садового центру «Клуб рослин», з яким ми працюємо вже багато років. Вони запропонували нам зробити конкурс серед мешканців та працівників компаній. Насправді є дуже багато озеленених двориків, присадибних ділянок, але їх майже ніхто не бачить, оскільки зазвичай ці території або приватні, або напівприватні і дуже закриті. Тому ми вирішили розпочати такий конкурс із метою популяризації озеленення, аби кожен мешканець задумався над тим, щоб і своє подвір’я облагородити. Сподіваюсь, що конкурс буде відбуватися щороку, і результати цьогорічного надихнуть мешканців на те, аби наступного року подати своє подвір’я».

Один із потенційних учасників конкурсу – архітектор Віктор Марченко – упродовж 19 років власними руками наводив красу у внутрішньому дворику на вулиці генерала Чупринки, 27. Раніше він працював над реконструкцією кількох парків, зокрема Стрийського та імені Івана Франка.

Тут же, біля власного помешкання, разом із сином-архітектором вони облаштували сад із декоративними кущами та деревами, збудували доріжки та привели до ладу 120-річну альтанку. Віктор Марченко розповів: «Я просто люблю цим займатись. Це для мене найкращий відпочинок після роботи. Можна було б обійтися без тієї великої кількості декоративних кущів та дерев, адже це було б набагато простіше. Але я все ж вирішив взяти на себе таку масштабну місію і зробити тут 3 плани: передній – газончики, низькорослі квіти, середній – кущі, та задній – великі дерева. Це все вимагає величезних зусиль: тут треба гарувати зранку до вечора».

Як зазначають організатори конкурсу, усі учасники, які посядуть призові місця, отримають пам’ятні таблички з назвою конкурсу та переможною номінацією, які можна буде закріпити на фасаді будівлі чи воротах. Також їх очікують сертифікати на закупівлю рослин на суми 3000, 2000 та 1000 гривень і річні підписки на журнал «Ландшафт і Архітектура».

Конкурсна комісія складатиметься з представників від Клубу рослин та міської ради та незалежного ландшафтного дизайнера. Враховуватимуть і думку користувачів соцмереж, які зможуть проголосувати за найкращі роботи на сторінках Клубу рослин у соцмережах та на їхньому сайті – http://plants-club.ua/.

Детальніша інформація щодо умов конкурсу – за посиланням http://plants-club.ua/statti/festivali_ta_seminary/Konkurs-ozelenennya-Lvova-Zelena-khvylya.html».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів