У Львові нарахували 595 безпритульних собак (+відео)

12:40 10 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили: «Чисельність безпритульних тварин у Львові в порівняні з минулим роком не змінилася і є однією з найнижчих в Україні».

«З метою дослідження динаміки чисельності безпритульних собак у Львові, 2-3 серпня був проведений повторний перерахунок тварин», – повідомили в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Серед міст, де рахували тварин, найменша їх кількість зафіксована у Львові. До перерахунку долучилися представники міжнародної бази даних «Animal-id.info», представники Громадської ініціативи «Dog Friendly City», волонтери.

Замовником виступило ЛКП «Лев». Фіксували та рахували тварин, в основному, за допомогою спеціального мобільного додатка. 

Як розповів організатор міжнародної бази даних «Animal-id.info» Віктор Копач, відповідного до перерахунку, проведеного минулого року, у Львові було зафіксовано понад 600 безпритульних тварин. У 2016 році загальна кількість безпритульних собак склала 595. Віктор Копач розповів

«Бачимо, що кількість не змінилася, це дуже добре, що вона не змінилась, ця кількість є комфортною для міста і нижче її опустити неможливо, поки навколо міста також є велика кількість безпритульних собак, немає реєстрації, ідентифікації і неможливо цей потік зупинити.  Відсоток стерилізованих собак складає 28,7%.

Це дуже добрий показник. Його навіть можна множити ще на два, оскільки волонтери при підрахунку могли не бачити відповідну бірку, або вона могла загубитися.

Найбільший показник в Україні – це потенційно власницькі собаки на вулиці. У Львові цей показник зафіксований на рівні 30,2%. Якраз проблема міста Львова в тому, що власники випускають на самовигул своїх тварин. Це небезпечно, бо якщо безпритульних тварин стерилізують, вакцинують, то ця кількість тварин некерована».

Серед тих міст, де проводили підрахунки, у Львові найменша кількість безпритульних собак. Також у Львові та у Києві найменша кількість собак на один квадратний кілометр – близько трьох, тоді як, до прикладу, у Миколаєві – 28, у Вінниці – 16, а у Дніпрі – 12. 

Також у Львові найкращий показник співвідношення однієї безпритульної собаки на кількість мешканців: на одну собаку припадає 1215 мешканців. Керівник ЛКП «Лев» Оксана Кошак зазначила:

«Цими цифрами ЛКП поділиться з міжнародною організацією, яка працює над вирішенням проблем безпритульних тварин у різних країнах світу. Вони нададуть нам свої рекомендації, яким чином нам надалі працювати. Перерахунок був важливий для підприємства, щоб зрозуміти, чи в правильному напрямку ведеться робота.

Нам важливо було зрозуміти, чи стратегічно правильно ми намалювали собі задачі, які ми хочемо виконати. Безпритульні собаки у місті будуть, але нам важливо, щоб вони були вакциновані, стерилізовані, і підтримувалась певна популяція. Ключовими напрямками, які ми малювали в минулому році, були стерилізація, реєстрація ідентифікація.

Повторний підрахунок показав, що це правильний напрямок. І прилаштування. Це вагома складова в зменшенні чисельності безпритульних тварин в межах Львова. Думаю, що ми намалюємо чітку стратегію, яка при повторному перерахунку дасть більш позитивні результати, ніж у цьому році».

Віктор Копач зазначив також: «Наша організація вважає, що наступними кроками має бути ідентифікація, реєстрація як безпритульних, так і власницьких тварин, обов’язкова стерилізація всіх тварин. Ну і система адопції, яка вже в тестовому режимі працює на сайті ЛКП «Лев». Зараз Львів має перше місце в Україні і по адопції і по якості життя тварин у комунальному підприємстві».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів