У Львівській міськраді пообіцяли завершити щорічну висадку дерев

17:15 29 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник запевнив: «Близько 500 дерев ще будуть висаджені, адже процес висадки досі триває».

Директор департаменту містобудування Львівської міськради. Сергій Коровайник повідомив у середу, 29 листопада:«У програмі розвитку Львова до 2020 року зазначено, що кожного року місто повинне висаджувати близько 500 зелених насаджень. Йдеться про дерева і багаторічні кущі. Таким шляхом ми рухалися у 2015-2016 роках, де якраз напрацьовувались ці програми озеленення. Але Львів розвивається, ведеться багато будівельних робіт, у процесі яких часто є видалення зелених насаджень».

Чиновник також розповів: «У 2016 році кількість зелених насаджень збільшилася, адже з 500 ми перейшли на три тисячі насаджень в рік. Мова йде про близько двох тисяч дерев та одну тисячу кущів. У 2017 році ми поставили собі амбітну мету висадити близько п’яти тисяч дерев. Для того, щоб цього досягти, на початку року ми створили штаб по озелененню, куди залучили громадськість, підприємства, районні адміністрації. Були спрямовані кошти з бюджету – більше чотирьох мільйонів гривень, і у період весняної висадки нам вдалося висадити 2,5 тисячі дерев, до чого долучилася громадськість, небайдужі організації і близько тисячу цих дерев були висаджені саме за кошти інвесторів».

Сергій Коровайник запевнив також: «Ми обліковуємо тільки ті дерева, які станом на сьогодні пережили висадку і функціонують. Ми маємо досить неприємний факт, адже на початку року було висаджено близько двох тисяч дерев за кошти спонсорів, але лише орієнтовно тисяча цих дерев пережили літній період. Так сталось у зв’язку з тим, що було закуплено неякісний матеріал і, на жаль, ці дерева до осені не вдалося зберегти. На сьогоднішній день ми облікували якісно висаджених дерев близько 5,5 тисячі, близько 500 дерев ще будуть висаджені, адже процес висадки досі триває. Близько шести тисяч дерев і більше будуть однозначно висаджені до кінця року».

Директор департаменту містобудування ЛМР також повідомив: «Цьогоріч зрізано близько двох тисяч дерев. Це переважно дерева, які є пошкоджені, аварійні або були зруйновані буревіями. Забудовники цього року зрізали близько 300 дерев, що обліковано актами. Резюмуючи ситуацію, яка є, близько шести тисяч дерев цього року будуть однозначно висаджені, адже посадка дерев ще триває. Висадка може здійснюватися ще найближчий тиждень-два, як показує погода».

Сергій Коровайник також зазначив: Для того, щоб посадити дерево, недостатньо мати тільки матеріал – рослину, але потрібно й мати місце, де його можна посадити. Для цього ми обліковуємо вулиці і сквери».

Про це повідомили сьогодні, 29 листопада, в прес-службі Львівської міськради. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів