У дендрологічному парку «В’язівський» цвіте унікальне тюльпанове дерево

14:57 12 червня 2020 р.

Фото до новини

Парк розташований в межах ДП «Жовківське лісове господарство», а рослині вже приблизно 20 років.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Лісівники розповідають, що ліріодендрон тюльпановий, вважається одним з найгарніших квітучих дерев на планеті.

Дерево належить до сімейства магнолієвих, а в Україні – велика рідкість, оскільки його батьківщиною є Північна Америка. За формою квітка тюльпанового дерева нагадує звичний для нас тюльпан, звідси і походить назва. Ще одною окрасою ліріодендрона є його листки – широкі ліровидні, наче пофарбовані у світло-зелені тони.

Період цвітіння – кінець травня-початок червня. Це дерево є ще й довгожителем, і може запросто досягти віку у 500 років.

Як інформують у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА дендрологічний парк місцевого значення «В’язівський» створено рішенням Львівської обласної ради від 12.03.2019 № 815.

Створили його з метою збереження і вивчення у спеціальних умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання.

Дендрологічний парк розташований на межі природних областей Розточчя та заболоченої рівнини Малого Полісся, поруч з якою проходить Головний європейський вододіл.

На території дендрологічного парку «В’язівський» зростає близько 167 видів деревних рослин (природний ареал поширення Карпати, Середня і Північна Америка, Центральна та Південна Японія).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів