ТзОВ «Яблуневий дар» отруює повітря і воду

23:46 13 вересня 2013 р.

ТзОВ «Яблуневий дар» (м. Городок) і надалі порушує умови отриманого дозволу на викиди. Про це інформує департамент екології та природних ресурсів Львівсько] облдержадміністрації.

Зокрема, на підприємстві не має виробничого контролю,  оскільки на підприємстві відсутня аналітична лабораторія охорони атмосферного повітря від викидів стаціонарних джерел. Підприємство не інформує щодо здійснення заходів із будівництва (реконструкції), встановленні пилогазоочисних установок, а також заміни обладнання, установок, технологічних ліній. Також, ТзОВ «Яблуневий дар» не здійснює необхідних заходів щодо дотримання умов висновків державної санітарної експертизи та отримання нових до закінчення терміну їх дії, наголошують у департаменті.

Підприємство «Яблуневий дар» постійно збільшує потужності з виробництва концентрованих соків та фруктового пюре.Основною проблемою виробництва є утворення значних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при експлуатації технологічного обладнання підприємства, відсутність належного пилогазоочисного обладнання, поширення неприємного запаху виробництва, відсутність належних очисних споруд, перевищення шумів в денний та нічний час, що складає потенційну екологічну небезпеку, у першу чергу, для здоров’я мешканців міста Городок, а також служать постійним джерелом забруднення атмосферного повітря та поверхневих вод.
З огляду на ці порушення і скарги мешканців Городка, які надходять у Львівську облдержадміністрацію, департамент звернувся із відповідними запитами в інспекцію Держархбудконтролю у Львівській області, головне управління Держземагенства у Львівській області в Городоцьку РДА щодо наявності дозвільної документації на здійснення діяльності ТзОВ «Яблуневий дар».

Також, департамент скерував запити в Державну екологічну інспекцію у Львівській області, головне управління Держсанепідслужби у Львівській області для комплексної перевірки дотримання ТзОВ «Яблуневий дар» вимог природоохоронного законодавства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів