Цього року на Львівщині зафіксовано 19 випадків сказу серед тварин

17:45 22 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: agronews.ua

Про це повідомляє сьогодні, 22 жовтня, прес-секретар прокурора області Мар'яна Гайовська.

Інформує також, що в ході прокурорських перевірок діяльності органів місцевого самоврядування й виконавчої влади виявлено порушення законодавства щодо охорони, раціонального використання та відтворення тваринного світу. Зокрема не вживаються належні заходи для запобігання поширенню інфекційних захворювань серед тварин.

Відтак торік на Львівщині зафіксовано 32 випадки сказу серед тварин, а цьогоріч – 19. Але, за даними начальника відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері обласної прокуратури Василя Гайворона, «профілактичні заходи з відстрілу диких тварин для ветеринарно-санітарної експертизи мисливськими господарствами не проводилися».

А через не наналежну охорону мисливських угідь цього року в області зафіксовано понад 140 порушень правил полювання. Найчастіше браконьєрство виявляли в Стрийському, Радехівському, Сокальському, Кам’янка-Бузькому, Турківському, Мостиському, Яворівському та Бродівському районах.

І лише за прокурорського втручання скасовано сім незаконних рішень питань надання у користування мисливських угідь загальною площею 4,6 тисячі гектарів. Окрім того, судами вже задоволено дві позовні заяви прокуратури, одна з яких – про скасування незаконного рішення обласної ради щодо надання в користування 35,5 тис. га мисливських угідь.

Загалом, за наслідками вказаних перевірок в органи місцевого самоврядування, державного управління та контролю прокурорами внесено 29 подань про усунення виявлених порушень. На даний час, за результатами вже розглянутих документів реагування до відповідальності притягнуто 57 посадових осіб, з них 39 – органів контролю.

Як інформував «Щоденний Львів», багаті власники мисливських господарств хочуть, щоб вся дичина належала тільки їм та їхнім ресторанам, відтак прагнуть уникати державного контролю на всіх етапах - від полювання до споживання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів