Синоптики обіцяють на Великдень аномально теплу погоду

11:48 19 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: vk.volyn.ua

Весна в Україні буде теплішою, аніж зазвичай, але квітень розпочнеться з похолодання

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова повідомила на прес-конференції: «Весна в Україні буде на кілька градусів тепліше звичайного з похолоданням на початку квітня. З кінця березня й початку квітня можливе змінне короткострокове зниження температури, може доходити до заморозків». «Орієнтовно з 10 до 20 квітня температура підніматиметься вище норми, до плюс28°, але в разі хмарності температура може бути трохи нижче – до плюс 20-22°. Загалом на всій території України у квітні показник середньої місячної температури буде вище на два градуси. Залежно від регіону температура буде від +9° до +11°», – поінформувала також синоптик.

«На початку травня також зберігатиметься висока температура, а після 20 числа очікується похолодання з опадами, шквальними вітрами і, можливо, градом. На початку червня зберігатиметься не дуже тепла погода з можливими опадами», – розповіла також Вазіра Мартазінова.

«У травні середньомісячна температура повітря очікується на два-три градуси вище норми і становитиме від плюс 15-17° на заході та до плюс 17-18° на решті території країни. Що стосується опадів, то їхня кількість поступово скорочуватиметься і загалом у квітні їх буде не багато, особливо з другої половини місяця. Зі середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні один-два міліметра на день», – повідомила також синоптик.

Про це розповіли в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів