Сьогодні у Львові прибирають ліс на Білогорщі

11:28 2 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: city-blooms.com.ua

Для учасника, який збере найбільшу кількість пакетів сміття, передбачена винагорода.

«Долучитись до прибирання Левандівки та взяти участь у цікавих майстер-класах закликають львів’ян активісти еко-проекту «Чиста перемога» та організатори загальноміської кампанії з благоустрою «З нами місто розквітає», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«За словами організаторів, головний захід проекту – прибирання лісопарку Білогорща – відбудеться 2 квітня. Ініціатор проекту «Чиста перемога» Наталія Кузьма зазначила: «Ліс на Білогорщі легендарний, втім, роками люди засмічують його під час відпочинку на природі. Тому цього року ми вирішили перетворити толоку у екопроект, аби залучити більше людей, висадити нові дерева та навчати дітей і дорослих переробляти і сортувати сміття». 

Долучаться до акції і депутати Львівської міської ради. Зокрема, Олена Пасевич зазначила: «Це дуже потрібна ініціатива і тому ми долучимось до проекту, який має на меті зробити наше місто чистішим та комфортним». 

Також підтримають активістів учасники масштабної загальноміської кампанії «З нами місто розквітає», яка вже чотири роки поспіль проходить у Львові напередодні Великодніх свят.  Небайдужих львів’ян просять підходити на 10.00.

Місця збору три – вулиця Широка, ТЦ «ВАМ», пам’ятник Шухевичу, перехрестя вулиць Лаврівського та Стадників. Кожна ділянка матиме координатора. Для учасника, який збере найбільшу кількість пакетів сміття, передбачена винагорода.

А о 13.00 цього ж дня мешканці планують висадити пам’ятну алею нових дерев, оскільки ліс потерпає від незаконної вирубки. Натомість 3 квітня о 15.00 сімейна студія розвитку дитини «Веселі гарбузенята» організовує майстер-клас для дітей з мистецтва ресайклінгу – другого життя використаних речей. Необхідна попередня реєстрація.

За словами організаторів, кожен, хто прийде та долучиться, переможе у собі «совок», – очікування того, що хтось зробить за нього. Тому акція і називається «Чиста перемога». 

Кампанія «З нами місто розквітає» проводиться вже четвертий рік поспіль. Цьогоріч приводити до ладу львівські парки розпочали 28 березня і за участю студентів вже впорядкували парки «Високий замок», «На валах», парк імені Івана Франка та Скнилівський парк». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів