Сьогодні - «день народження» німецької вівчарки

21:31 3 квітня 2020 р.

Фото до новини

На службі у прикордонників понад 1000 собак цієї легендарної породи.

Про це "Щоденний Львів" поінформували у Держприкордонслужбі.

У Держприкордонслужбі 2/3 чотирилапих помічників, які з легкістю виявляють та затримують порушників, шукають зброю та наркотики, – саме німецькі вівчарки.

 3 квітня вважають «днем народження» універсальної породи, яка є незмінним символом охорони рубежу.

Німецькі вівчарки дуже популярні у всьому світі. Уже понад 120 років вони є надійними захисниками, незамінними помічниками, вірними та відданими друзями!

Службова собака має бути стриманим, слухняним, мотивованим, мужнім та рішучим, в потрібний момент правильно зреагувати у незвичній ситуації. Такими якостями та здібностями, зокрема, наділений «німець».

Порода виведена в Німеччині у другій половині 19 століття завдяки зусиллям засновників Клубу любителів німецької вівчарки на чолі з Максом фон Штефаніцом. Німецькі вівчарки виявилися першокласними поліцейськими й військовими собаками: у часи Першої світової війни вони прокладали телефонні кабелі, підтримували зв'язок, шукали поранених, їх використовували під час патрулювання й варти.

Популярність цієї породи зростала, тому згодом брати її на службу почали майже усі країни світу. В Україні німецька вівчарка - не менш популярна.

Нагадаємо, чотирилапі вихованці ЛКП «Лев» шукають дім.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів