Сквери замість забудови. У Львівській громаді буде ще три зелені зони

12:27 3 квітня 2024 р.

Фото до новини

Рішення про створення скверів затвердили на попередньому пленарному засіданні міськради.

Про це повідомили в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР, інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

Рішення про створення скверів затвердили на попередньому пленарному засіданні міськради.

У Рудно новий сквер буде по сусідству зі заказником місцевого значення «Лісопарк Рудно». Під час інвентаризації цієї території з'ясувалося, що 30 соток поблизу заказника, – комунальні землі. Тож тепер громада матиме у своєму користуванні ще одну зелену зону. Нею опікуватиметься ДП «Скнилів-парк». За рішенням сесії, це підприємство має виготовити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3041 га.

«Також зроблено важливі кроки щодо збереження у Брюховичах земельної ділянки від забудови та створення там скверу. Йдеться про ділянку у центральній частині селища на вулиці Львівській поряд з храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса, яке місцеве ОСББ хоче забудувати. Аби цього не допустити, мешканці створили та підписали електронну петицію.

На сесії депутати підтримали петицію мешканців Брюховичів. Тож у 30-денний термін управління земельних ресурсів та Шевченківська районна адміністрація мають розробити дорожню карту реалізації петиції за участі автора та скерувати її на розгляд та затвердження відповідним депутатським комісіям», - зазначили в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР.

Крім того, статус скверу отримала зелена зона у Брюховичах, що на вул. Незалежності України – вул. Дитячій. Новим сквером пам’яті воїнів добровольчих формувань опікуватиметься ЛКП «Зелений Львів», яке отримало цю ділянку, площею 1,43 га, в постійне користування. Нагадаємо, ще до присвоєння статусу балансоутримувача комунальники почали прибирати цю територію: почистили від порослі, аварійних гілок, прорідили кущі. У День українського добровольця тут вже встановили інформаційну таблицю та висадили дерева.

До слова, за інформацією управління екології та природних ресурсів ЛМР, на території Львівської громади є 136 скверів та 42 парки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів