Самбірський лісгосп є у списку загальноукраїнських шкідників довкілля

13:02 21 грудня 2020 р.

Фото до новини

Держекоінспекція розрахувала понад 8 мільйонів гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства в період з 11 до 17 грудня.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, пише DailyLviv

«Тероргани ДЕІ у всій Україні провели 534 перевірки, склавши 548 протоколів про адміністративні правопорушення. Найбільшої шкоди природному середовищу завдали факти незаконних вирубок та засмічення земель», - деталізував Андрій Мальований.

Зокрема, Держекоінспекція виявила 2 випадки засмічення земельних ділянок на території Столичного округу.

«Так, у Столичному окрузі за несанкціоноване розміщення побутового сміття пред’явлено претензію ТОВ «Джі Ві Ейдж» на суму 3,7 мільйона гривень. Ще один випадок засмічення спричинений діяльністю ДП «Спортивно-лікувальний відновлювальний центр «ІЕЗ ім. Є.О. Патона НАН України» у Києві. ДЕІ пред’явила держпідприємству претензію на суму 2,5 мільйона гривень», - зазначив Андрій Мальований.

Також, за словами посадовця, значних збитків завдано Старосамбірським ДЛГП ОКС ЛГП «Галсільліс», який здійснив вирубку дерев на суму майже 937 тисяч гривень.

«У разі несплати збитків згаданими суб’єктами господарювання ДЕІ буде стягувати кошти у судовому порядку», - підкреслив Андрій Мальований.

Село на Львівщині повстало проти всіх лісорубів

На Львівщині затримали високопосадових розкрадачів лісу: головного лісівника і кількох підлеглих

На Львівщині незаконно рубали ліс на експорт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів