Розпечене повітря з Аравії надходить в Україну. Буде як в Італії та Греції

16:00 1 липня 2024 р.

Фото до новини

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європи.

Про це інформує Укргідрометцентр, пише DailyLviv.com.

Наразі, температури в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градуси, а у південній частині, центральних та східних областях відмічатиметься сильна спека аж до 37 градусів! Проте, Україна в даний період не є найспекотнішою —  в Іспанії очікується +40°! 

Але спека в Іспанію прийшла із Сахари, а от в Україну розпечене повітря надходить з іншого сухого гарячого регіону — з Аравії. Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись з південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів, та не поширюючись далі — у західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури — до 30°. 

Читайте такожУ Винниках біля Львова утворилася черга на гламурний пляж (відео)

Саме таким процесом обумовлена затяжна хвиля спеки в Україні, що триватиме ще і цього тижня, щодня фіксують температури вищі за норму. Чим довше утримується хвиля спеки —  тим менше охолоджуються поверхні забудов, бетон та асфальт протягом ночі, тому з кожним днем комфортність сприйняття температур, що не змінюються, погіршується, особливо в умовах міста. А в регіонах, де прогнозуватимуться короткочасні дощі спека поєднуватиметься із вологою, створюючи ефект парника і задухи

Читайте також: Спека. У викопному озері біля Львова потонув чоловік, якого шукали 25 хвилин (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів