«Полімінерал» готує техногенну катастрофу для Трускавця

12:24 5 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: maydan.drohobych.net

Безвідповідальна приватизація Стебницького ДГХП «Полімінерал» загрожує техногенною катастрофою для міста та сусідніх населених пунктів, зокрема матиме небезпечні наслідки для курорту Трускавець. Про це заявила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

За словами Ірини Сех, близько півроку тому, коли готувалася приватизація підприємства, Міністерство фінансів України зобов’язало Державну казначейську службу України призупинити фінансування комплексного проекту «Консервація рудника №2 і рекультивація порушених земель». Тоді вона звернулася до уряду щодо необхідності фінансування природоохоронних заходів, однак урядовці вирішили інакше.

«Нещодавно Рахункова палата України провела аудит використання бюджетних коштів на ліквідацію та консервацію колишніх гірничодобувних підприємств і дійшла висновку, що через неузгоджені дії Фонду державного майна України та Агентства державного майна України під час передприватизаційної підготовки «Полімінералу» у 2013 році майже на півроку припинилося бюджетне фінансування природоохоронних заходів. Через це загострилися ризики виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру», - зазначає народний депутат.

Ірина Сех надіслала депутатські звернення до Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства промислової політики, Державної екологічної інспекції України, Фонду державного майна, в яких просить надати інформацію щодо виконання умов приватизації Стебницького ДГХП «Полімінерал» та пропозиції щодо можливих шляхів виходу із ситуації, інформує прес-служба Ірини Сех.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів