Нащадків тарпанів можна побачити лише на Львівщині

16:15 5 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Яворівського національного природному парку в інтернет-мережі «Facebook»

«Оселю Розточчя», в якій знаходиться «Центр з розведення та збереження нащадків диких коней тарпанів», відвідали в понеділок, 5 березня, туристи й залишилися приємно враженими – позитивні емоції переповняли як дітей, так і дорослих.

Про це повідомили сьогодні, 5 березня, в Яворівському національному природному парку, де також розповіли: «Якщо звичайні свійські коні є у господарствах наших селян, то нащадків диких тарпанів в Україні можна зустріти лише у Яворівському національному природному парку. Щодо країн Західної Європи, то цих коників польських розводять у Республіці Польща (Розточанський парк народовий) та Австрії (Тіроль)».

«Генетично коники вже не такі дикі лісові чи степові тарпани, які проживали на території України (останній вільний степовий тарпан зник у 1918 році). Однак за манерою поведінки та зовнішніми ознаками дуже нагадують своїх предків. Зокрема, у них виражена товста горбоноса голова, загострені вуха, густа коротка, майже кучерява шерсть сіро-бурого кольору, яка взимку сильно подовжується і набуває світлої мишастої масті з широкою, темною смугою вздовж спини. Коника у Яворівському НПП переважно використовують в атракційних цілях, тому туристи задоволені, адже змогли пізнати їх зблизька, зробити селфі на фоні дружелюбних тварин та покататися на санях горбогір’ям Головного європейського вододілу», – поінформували також на сторінці Яворівського національного природному парку в інтернет-мережі «Facebook» та опублікували фоторепортаж з «Оселв Розточчя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів