Найпопулярніші породи собак

11:30 13 грудня 2021 р.

Фото до новини

.

Обираючи чотирилапого друга для сім’ї, багато людей у першу чергу звертають увагу на породи собак. Адже серед них можна знайти такі, що відрізнятимуться доброзичливістю та спокійним характером, або такі, що люблять активний відпочинок і можуть стати чудовими охоронцями дому.

Які види собак сьогодні вважаються особливо популярними та якими якостями володіє кожна із цих порід? Давайте дізнаємось детальніше.

Німецька вівчарка

Великі розумні собаки вже давно тримають планку найпопулярніших порід. Це віддані та кмітливі тварини, які добре уживаються з іншими хатніми улюбленцями, а також із маленькими дітьми.

Німецькі вівчарки легко піддаються дресируванню та здатні виконувати навіть найскладніші команди. Через це їх часто використовують не тільки як компаньйонів для сім'ї, але й у якості службових собак.

Лабрадор-ретривер

Це більш спокійні собаки, які відрізняються неймовірно добрим і товариським характером. Пес цієї породи стане ідеальним компаньйоном для сім'ї з маленькими дітьми. Їх можна тримати у квартирі, але для цього варто регулярно влаштовувати активні прогулянки та давати собаці достатню кількість фізичних навантажень.

Головне – пам'ятайте, що з віком лабрадори схильні до ожиріння. Тому потрібно спланувати їм збалансований раціон.

Хаскі

Ця тварина має дуже суперечливі якості. З людьми собака максимально добрий та дружелюбний, він не відчуває агресії ані до дорослих, ані до дітей. А от тримати хаскі поруч із іншими хатніми улюбленцями все ж не варто. Собака може відчувати потужну агресію, яка виллється у бійку.

Загалом хаскі дуже добре піддаються дресируванню та здатні навчитись будь-яким командам. Головне в їхньому догляді: регулярні та довгі прогулянки, собака любить забіги на великі відстані.

Джек-рассел-тер’єр

Якщо ви проживаєте у невеликій квартирі, краще обирати маленькі породи собак. До таких належить і джек-рассел-тер'єр. Це дуже товариські та добрі тварини, які прив'язуються до всіх членів сім'ї та не люблять проводити час на самоті.

Вони спритні та швидкі, люблять бігати та гратися. Насамперед через те, що колись їх було виведено задля полювання. Щоправда врахуйте, заводити таку породу треба тільки якщо ви ведете активний спосіб життя.

Ми зібрали для вас чотири найпопулярніші породи собак. Деякі з них підходять лише для проживання у будинку, а деякі малі види стануть чудовим варіантом і для квартири. Головне – уважно вивчить особливості кожної породи. Так ви будете знати, чого варто очікувати від поведінки домашнього улюбленця та які особливості у догляді за конкретною твариною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів