Найдовшу в Україні, 15-кілометрову, липову алею висадили на Львівщині

22:22 21 березня 2024 р.

Фото до новини

Алею висадили на ділянці відремонтованої дороги від м. Жовква до с.Зіболки на території Жовківської міської ради.

Про це DailyLviv.com повідомили у пресслужбі Західного міжрегіонального УЛМГ.

Сьогодні, у міжнародний день лісів на Львівщині висадили «Алею Героїв» з нагоди відзначення 150-річчя Національного лісотехнічного університету України.

Як зазначають, НЛТУ України є найстарішим профільним, класичним, галузевим університетом України в галузі лісового господарства – alma-mater більшості сьогоднішніх лісівників Львівщини. У 1874 році відбулося відкриття першої в західній частині України Крайової школи лісового господарства у м. Львові, яка швидко почала розвиватися та стала центром розвитку лісової науки і освіти.

"Новостворена липова алея стала найбільшою в нашій країні — зареєстровано новий Рекорд України з висадження найдовшої алеї лип (висаджено 1750 саджанців орієнтовною протяжністю понад 15 км) на ділянці відремонтованої дороги від м. Жовква до с.Зіболки на території Жовківської міської ради",- наголошують у Західному міжрегіональному УЛМГ.

21 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день лісів за роль і значення лісів та лісового господарства в житті суспільства. У 2024 році він відбувається під гаслом «Ліси та інновації» з меседжем «Нові рішення задля покращення світу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів