Найбільше ліан у центрі міста, а найменше – на Сихові. У Львові інвентаризують вертикальне озеленення

13:15 9 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Для обліку та захисту витких рослин управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради спільно із садівниками Львова створюють перелік витких рослин у Львівській громаді.

Нині в переліку вже 158 рослин. Серед них здебільшого дикий та справжній виноград, плющ, гліцинія, витка троянда та інші. Найбільше ліан у центральній частині міста, Галицькому районі, а найменше – на Сихові.  

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Мешканців просять долучитися до збору інформації про незареєстровані виткі рослини та внести до переліку адресу і, за можливості, фото витких рослин на території нашої громади, які не вказані у попередньо напрацьованій таблиці.

За інформацією управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, реєстр створюють, щоб захистити рослини і перешкодити їх знищенню. За ліанами доглядатимуть та регулярно підстригатимуть.

Для того, щоб внести рослину до переліку, заповніть форму за посиланням: https://forms.gle/rQmMUP51MJZYUNWSA

За додатковою інформацією звертайтесь в управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради за номером: +38 (032) 297-59-82 або пишіть на пошту управління: eko.lviv@ukr.net чи в соцмережі.

Нагадаємо, наприкінці серпня в рамках урбаністичного фестивалю «Майстерня міста» у Бернардинському дворику створили «зелену стіну» з декоративного винограду «Вічі». А також розповіли про переваги і розвіяли міфи довкола вертикального озеленення.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів