На трьох водоймах у Львові влаштували звалища твердих побутових і будівельних відходів

15:44 27 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, працівники відділу екологічного нагляду КП «Адміністративно-технічне управління» виявили звалища твердих побутових і будівельних відходів у ставках на вулицях Замарстинівській, Тернопільській і Стрийській та Науковій.

У прес-службі міської ради повідомили в понеділок «Щоденному Львову», що впродовж вересня цього року працівники відділу екологічного нагляду КП «Адміністративно-технічне управління» провели обстеження усіх водних об’єктів у місцях масового відпочинку мешканців. У повідомленні також конкретизують:

«У результаті було виявлено два випадки часткового заростання водойм (став у парку «Снопківський» та став на вулиці Замарстинівській, 270), два випадки випалювання рослинності від розведення багать (став у парку «Знесіння», став по вул. В. Великого, 4), три випадки влаштування звалищ твердих побутових та будівельних відходів (став на вулиці Замарстинівській, 270, став на вулиці Тернопільській, 1а та став на вулицях Стрийській і Науковій), а також відсутність води в одному із водних об’єктів (парк «Погулянка»). 

Крім того, на трьох водоймах виявлено засмічення водного дзеркала (став на вулиці П. Панча, 8, став на вулиці Кульпарківській, 139 та став на вулиці Стрийській і Науковій), а на п’яти об’єктах виявлено хворі, аварійні або поражені омелою дерева (на ставах за адресами: вулиця Замарстинівська, 270, парк «Знесіння», вулиця Пекарська, 50, вулиця Тернопільська, 1а, вулиці Стрийська й Наукова). Щодо стану прибережної смуги, то трав’яний покров витоптаний лише біля ставу у парку «Горіховий гай»,  на усіх інших об’єктах знаходиться у задовільному стані.

З метою усунення виявлених порушень, оформлено та скеровано балансоутримувачам водних об’єктів п’ять вимог щодо засмічення тап’ять повідомлень стосовно утримання зелених насаджень, з визначеними термінами виконання. Контрольні обстеження, проведені у жовтні цього року, зафіксували, що усі вимоги стосовно ліквідації засмічення виконані. Стан утримання зелених насаджень буде проконтрольований протягом листопада – лютого.

Загалом на предмет дотримання вимог законодавства України було обстежено 15 водних об’єктів, а саме: каскад ставів «Зелене око» у парку «Снопківський», став у Стрийському парку, став у парку «Знесіння», став на вулиці Пекарській, 50, став на вулиці Вахнянина, 29, каскад ставів у парку «Погулянка», став на вул. Замарстинівській, 270, став на вулиці П. Панча, 8, став на вулиці Тернопільській, 1а, каскад ставів у парку «Піскові озера», каскад ставів на вулиці Володимира Великого, 4, став на вулиці. Кульпарківській, 139, став на вулицях Стрийській і Науковій, став у парку «Горіховий гай» – вулиці Володимира Великого, 16, а також став на вулиці Повітряній, 2. Попереднє обстеження цих водойм КП «Адміністративно-технічне управління» здійснювало у квітні 2014 року». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів