На Львівщині з’явиться ще один природний парк

11:10 29 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Проект створення національного природного парку «Королівські Бескиди» впевненими кроками наближається до завершення.

Про це повідомили в п’ятницю, 29 березня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «28 березня директор департаменту екології та природних ресрусів Львівської ОДА спільно з головою Старосамбірської районної ради Тетяною Терлецькою погодили картографічні матеріали проекту створення  національного природного парку «Королівські Бескиди». Тепер проект створення Парку скерують в міністерство екології та природних ресурсів України для підготовки Указу Президента України щодо погодження проекту створення НПП «Королівські Бескиди». Сподіваємось на підтримку та  позитивну відповідь колег».

«Старосамбірщина – це дивовижне поєднання горбистих межиріч і широких річкових долин, край контрастів гірського і рівнинного рельєфу, мереживо річок і потоків. Національний парак створюється з метою збереження та захисту природних лісових ресурсів та біологічного різноманіття екосистеми на території району», – поінформували також в облдержадміністрації.

«На відміну від заповідників та природних резервів, де заборонена майже будь-яка діяльність людини, однією з цілей створення національних парків є відпочинок та збереження природних ресурсів, тому дозволяється відвідування туристів та перебування на території без заподіяння шкоди природо-заповідному фонду. Видовий склад флори проектованого НПП досить різноманітний і представлений 470 видами. На території Парку виявлені види, занесені до Червоної книги України та ціла низка фітоценозів внесена до Зеленої книги України», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Окрім цього, територія на якій проектується створення Національного природного парку «Королівські Бескиди» характеризується значним розмаїттям фауни і фауністичних комплексів, у складі котрих рідкісні і зникаючі види, які потребують охорони. Над проектом створення групою науковців під керівництвом професора кафедри ботаніки Львівського національного університету імені Івана Франка, доктора біологічних наук Лідією Тасєнкевич», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів