На Львівщині змії отруюють людей у чотири рази рідше, ніж торік

08:53 14 липня 2020 р.

Фото до новини

Станом на 13 липня в Україні зареєстровано 34 звернення за медичною допомогою у зв’язку із ураженнями зміїною отрутою.

Зокрема, за меддопомогою звернулися у: Запорізькій області (9 звернень), Житомирщині (8), на Львівщині (6), Донеччині (5), Рівненщині (2), Івано-Франківщині, у Чернігівській області та Києві (2), порвідомив Центр громадського здоров’я України.

Для порівняння, за аналогічний період 2019 року зареєстрували 103 звернення, з них у Львівській області – 25, Запорізькій – 18, Житомирській – 16.

Змії в нашій країні активні з квітня до жовтня, найбільше шансів зустріти їх — у квітні–травні. Другий пік — у вересні. Щороку змії кусають десятки людей — переважно через їхню необачність чи нерозважливість.

Укус змії має важкі прояви/, проте пам’ятайте, що навіть без медичного лікування укус гадюки надзвичайно рідко призводить до смерті. Зокрема, отрута гадюки спричиняє гемолітичну дію (викликає руйнування червоних кров'яних тілець крові). Після укусу на ураженому місці спостерігається болючий набряк з множинними дрібними крововиливами — геморагіями.

Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини: з’являється загальна слабкість, тиск швидко знижується, виникає головний біль, утруднене дихання, запаморочення, набряк тканин та запалення лімфатичних вузлів.

У разі укусу намагайтесь якнайшвидше потрапити до лікаря. Лише професійний медик зможе надати необхідну допомогу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів