На Львівщині жахнулися від кількості лисиць: що робитимуть

11:34 23 липня 2023 р.

Фото до новини

Начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека повідомив про динаміку чисельності лисиці в мисливських угіддях Львівщини.

Про це йшлося на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській обласній військовій адміністрації під головуванням голови комісії - першого заступника голови Львівської ОВА Андрія Годика, інформує пресслужба Західного міжрегіонального УЛМГ, пише Dailylviv.com.

Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин поінформував про епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин і вжиття дієвих заходів з профілактики та ліквідації сказу на території області і вжиття Держпродспоживслужбою Львівської області заходів з профілактики та ліквідації сказу тварин на території області.

Начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека повідомив про динаміку чисельності лисиці в мисливських угіддях Львівщини. За його словами, зараз у Львівській області налічується 3227 голів лисиці, що перевищує встановлену норму чисельності лисиці у 3 рази при нормі 0,5-1 на 1 тис. га.

За І-ше півріччя 2023 року користувачами мисливських угідь скеровано 117 зразків патматеріалу лисиць для екпертизи з виявлення сказу.

"За результатами обговорень, з метою недопущення подальшого поширення сказу серед тварин, членами комісії прийнято ряд рішень, зокрема: 

- провести кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу методом наземного розподілу принад з вакциною з урахуванням Закону України від 24.02.2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»; 

- у кожній територіальній громаді створити робочі групи з представників районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, державних лікарень ветеринарної медицини, районних державних (військових адміністрацій), органів місцевого самоврядування, головного управління Національної поліції у Львівській області, Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, державної екологічної інспекції у Львівській області та користувачів мисливських угідь; 

- активізувати роботу щодо реагування на випадки появи диких тварин, зокрема лисиць, в населених пунктах та не допускати утворення місць «проживання» диких тварин у закинутих будівлях, присадибних ділянках тощо;

- проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та об’єктів господарювання перед початком проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу та заходів під час здійснення добування лисиць (методом відстрілу) в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

У Дрогобичі просять власників собак і котів привести їх на безкоштовну вакцинацію від сказу

Ветеринар закликає львів’ян вакцинувати своїх улюбленців від сказу

У Львові вакцинуватимуть тварин через сказ у лисиці

На Львівщині з літака розкидатимуть вакцину від сказу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів