На Львівщині завершили весняну лісокультурну кампанію

17:10 11 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Державні лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства висадили 881 га лісових культур, що становить 109% до плану весни.

Про це повідомили сьогодні, 11 травня, в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли: «Лісівники ще й провели доповнення існуючих лісових культур на площі 1194 га. Під час проведення таких робіт було висаджено понад 12 мільйонів сіянців та саджанців деревних порід (сосни звичайної, ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена явора, вільхи чорної та інших)».

Керівник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека запевнив: «На лісових ділянках, пройдених вибірковими та поступовими рубками головного користування, завдяки застосуванню природозберігаючих технологій лісозаготівель вдалося досягти якісного природного відновлення лісу на площі 1051 га. На площі 121 га проведено заходи з сприяння природного поновлення».

«Цьогоріч із загального фонду обласного бюджету для відшкодування витрат при проведенні робіт зі створення лісових культур і вирощування садивного матеріалу, державним лісогосподарським підприємствам спрямовано 3,5 млн. гривень, у тому числі 2850 тис грн для створення нових лісів на площі 438,8 га та 650 тисяч гривень на вирощування садивного матеріалу для лісовідновлення.  Крім того, лісогосподарські підприємства завершили роботи з висівання лісового насіння в розсадниках. На даний час засіяно 9,62 га площі посівних відділень», – поінформували також у прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів