На Львівщині заборонили вилов раків

17:10 23 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На Львівщині встановили літньо-осінню заборону з 1 серпня до 15 вересня вилову раків – з метою збереження та охорони їх популяції.

Як повідомили у вівторок, 23 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, про це йдеться в  наказі Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області №43 від 19 липня 2019 року».

«Як інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, у серпні-вересні відбувається період другої линьки раків. Вона триває від кількох годин до доби. Однак формування і зміцнення нового панцира займає від одного місяця до півтори місяця. Упродовж цього періоду раки скидають свій старий панцирний покрив. Відтак, допоки новий покрив не затвердіє, вони можуть стати легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, адже стають малорухливими», – поінформували також в облдержадміністрації.

«За вилов раків під час заборони для порушника передбачена адміністративна відповідальність за частиною 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф – 170 гривень) та за частиною 4 статті 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біресурсів). Окрім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нараховують таксу за відшкодування шкоди в розміру 25,5 гривень за кожного виловленого рака», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів