На Львівщині заборонено вилов водних біоресурсів

15:48 1 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На Львівщині встановлена з 1 квітня до 30 червня весняно-літня заборона на вилов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах.

Про це повідомили в понеділок, 1 квітня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Заборона встановлена  у басейні річки Дністер – з 1 квітня до 10 червня; у басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир –з 1 квітня до 20 травня; у всіх водосховищах, технічних водоймах –з 1 квітня до 10 червня; у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) –з 1 квітня до 30 червня. Під час нересту громадянам дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом із берега на спеціально визначених ділянках».

«Упродовж нерестового періоду у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах забороняється проведення днопоглиблювальних, вибухових, бурових робіт, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, крім відновлювальних та аварійних робіт, що проводяться органами водних ресурсів у випадку надзвичайної ситуації. За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу від 34 до 170 гривень, за грубе порушення правил рибальства передбачено штраф у розмірі 340-680 гривень Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність – штраф 3400-6800 гривень або позбавлення волі строком до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів», – розповіли також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів