На Львівщині виявили скид у річку забруднюючих речовин

13:05 17 січня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: vodokanal.drohobych.com.ua

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області провели планову перевірку Самбірського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства.

У Державній екологічній інспекції у Львівській області  повідомили в четвер, 17 січня: «Працівники інспекції під час проведення планової перевірки Самбірського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства виявлено порушення прав державної власності на води – забір підземних вод в окремий період здійснювався самовільно при відсутності дозволу на спецводокористування.  Крім цього, у відповідності до результатів замірів встановлено, що скид зворотних вод з 26 жовтня 2017 року до 17 грудня 2018 року здійснювався з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимих скидів забруднюючих речовин».

«Скид недостатньо очищених стічних вод з очисних споруд Самбірського водоканалу випуском №1 призводить до забруднення поверхневих вод річки Потік Рудний. За результатами лабораторних досліджень відібраних проб води виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій, зокрема амонію та фосфатів. Самбірському виробничому управлінню водопровідно-каналізаційного господарства будуть нараховані збитки згідно «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків», заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів», – поінформували також екоінспектори.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів