На Львівщині влаштували незаконний скотомогильник

09:30 25 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Цілі звалища мертвих тварин знайшли обабіч трас в Тернопільській і Львівській областях.

Про це повідомили в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Голова екокомісії Жовківської райради Ігор Муравський розповів: «Викопаний котлован. Приблизно чотири метра глибиною і десь 40-50 метрів довжини. Кількість – важко сказати, 100-200 тонн. Тут пропадають рештки великої рогатої худоби. Коней дуже багато, телята, кози і свині. Невідомо, яка свиня – чи вона хворіла на африканську чуму. Є загроза для її розповсюдження».

Еколог зазначив, що сюди трупи і рештки тварин звозять роками. Тому їх тут аж стільки. Це – лиш свіжа, умовно, могила. Еколог безапеляційно обвинувачує заледве не півсела по сусідству. Бо чи не половина місцевих, пояснює, займаються промисловим забоєм тварин просто у себе на подвір’ях.

Посеред скотомогильника він знаходить речовий  доказ, і підказку для поліції. Бірку, разом з відрізаним вухом тварини. Тож – можна ідентифікувати її господаря і, ймовірно, того, хто у цей скотомогильник підливає кров.

Ігор Муравський викликав поліцію й написавзаяву. Слідчі, кажуть, долучать це до провадження.

«Випадок досить масштабний. Це – отруєння. Отруєння води. Вода потрапляє в криниці. І ми будемо мати наслідки отруєння самої людини», – зазначив начальник Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич.

Та біда в тому, що знезараження це мільйони гривень і не один рік роботи . «Підлягає повній рекультивації. І це все є бюджетними грошима, гроші платників податків», – пояснив чиновник.

Тобто якийсь злочинець, продовжує заробляти. А ми – платити і здоров'ям і мільйонами на ліквідацію його скотомогильників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів