На Львівщині відновилися унікальні карстові водойми

11:15 15 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Працівники відділу рекреації та туризму Львівської ОДА виявили під чергового зимового обстеження карстових водойм «Сині вікна» у Національного природного парку «Північне Поділля», що дві карстові воронки вщент заповнені водою.

Про це повідомили в п’ятницю, 15 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Природохоронці зауважили також, що вода відновлює свій колір яскравої бірюзи. Ще взимку 2016 року, вода у карстових водоймах зникла взагалі. Та вже через рік почала набиратися знову. В 2018 році води було у карстах вже достатньо, та все ж вона була каламутною і мала зеленкувато-болотяний відтінок. І лишень цієї зими вода кришталево-чиста й відновлює свій попередній бірюзовий відтінок».

«Карстові водойми «Сині вікна» – унікальний природний об’єкт, який планується найближчим часом використовувати у рекреаційно-туристичній діяльності. Вони розташовані на одній із ділянок майбутнього пішого туристичного маршруту, проект якого уже напрацьовано працівниками відділу рекреації та туризму «Туристичні принади Вороняцького горбогір’я», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів