На Львівщині провалився тендер на омелу білу

21:14 21 листопада 2013 р.

Фото до новини

У серпні та вересні 2013 року департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації оголошував тендер на виконання робіт із оздоровлення насаджень вздовж автомобільних доріг області. Роботи передбачали боротьбу з омелою білою, але заявок на тендер не було.

Відсутність заявок на участь у тендері від 28 серпня спонукала оголосити його вдруге — 14 жовтня. Розкриття пропозицій відповідно мало відбутись 25 вересня (на підставі оголошення у Віснику державних пропозицій) та 13 листопада (аналогічна підстава). Однак, відсутність заявок-пропозицій дає підстави констатувати, що тендер з виконання природоохоронних заходів, для оздоровлення зелених насаджень від омели, не відбувся, інформують у департаменті.

Оскільки оздоровлення насаджень уздовж автомобільних доріг входить також і до повноважень Служби автомобільних доріг у Львівській області, департамент екології та природних ресурсів додатково інформував цю структуру про оголошення тендеру. Але жодних пропозицій Служба автомобільних доріг не подала ні станом на 25 вересня, ні станом на 13 листопада.

Тож омела біла й надалі буде невирішеною проблемою довкілля.
         
Довідка
У Львівській області спостерігається значне ураження зелених насаджень уздовж автомобільних доріг фітошкідником  - омелою білою.Омела біла – це напівпаразитний кущ, який оселяється на гілках і стовбурах листяних дерев і викликає вповільнення росту дерев, їх суховершинність аж до повного всихання. У Львівській області омела біла поширена на автотрасах північно-східного, східного та південно-східного напрямках. Боротьба з шкідниками та хворобами придорожніх насаджень передбачає проведення систематичного нагляду, а також профілактичних та знешкоджувальних заходів.
Для запобігання поширення фітошкідників та оздоровлення зелених насаджень вздовж автомобільних доріг Львівської області у 2011 році на замовлення Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, була розроблена Програма  захисту природних рослинних ресурсів Львівської області від фітошкідників на 2012-2014».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів