На Львівщині померла тянь-шанська ведмедиця Христина

00:06 10 листопада 2023 р.

Фото до новини

Їй було 27 років.

Про це повідомили у "Ведмежому притулку "Домажир", що біля Львова, пише DailyLviv.com.

"Наша бура тянь-шанська ведмедиця Христина нещодавно відчувала сильний дискомфорт. Ми спробували все, щоб полегшити її самопочуття, але це було безрезультатно і нам довелося її відпустити.

До порятунку у 2017 році, 27 річна ведмедиця мала жахливе життя. Її змушували виступати в цирках, ресторанах, і власник утримував ведмедицю у темному фургоні при високій температурі під час "сезону виступів".  У холодну пору зими її поселяли в крихітній хатинці поруч з рибним господарством в місті Українка. Страждання закінчилися для Христини, коли команда "Чотири лапи" врятувала, та надала ведмедиці безпечний дім у "Ведмежому притулку "Домажир".  

Ця мила ведмедиця мала численні проблеми зі здоров'ям. Вона страждала на артроз тазостегнового суглоба, дегенеративні зміни в зап'ясті лівої передньої лапи, захворювання печінки, катаракту в оці, що залишилося, а праве око було видалено раніше через глаукому; вона була майже повністю сліпа!

Ми засмучені втратою одного з наших ведмедів, ми раді що змогли подарувати їй шість щасливих років під чудовим доглядом нашої команди.

Попри те, що вона була найстаршою ведмедицею в притулку і майже повністю сліпою, вона любила активно проводити час, а особливо купатись у басейні. 

Вона запам'ятається всім нам як приклад стійкості і, завдяки своєму унікальному вигляду, як одна з найчарівніших ведмедиць, яких ми коли-небудь врятували",- йдеться в повідомленні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів