На Львівщині обіцяють не рубати квазіпраліси

14:29 7 липня 2020 р.

Фото до новини

Доки Держлісагентство України ще працює зі змінами до законодавства.

Обстеження лісів проведено на загальній площі 597 га в 5-ти лісництвах ДП “Сколівське лісове господарство” і виявлено 290,4 га квазіпралісів та 278,2 га природних букових і буково-ялицевих лісів.

Найбільша їх кількість у Розгірчанському  лісництві, в околицях села Розгірче — 233,8 га, в тому числі: квазіпраліси — 119,4 га та Дубинському лісництві, вище села Кам'янка між горою Лопатою та Набивки — 176,1 га, із них квазіпраліси — 61,2 га.

За результатами проведених обстежень відбулася нарада, під час якої ДП «Сколівське лісове господарство» погодилося надати статус природних лісів і квазіпралісів виявленим ділянкам після отримання наукового висновку і виключення їх з планів рубок та забезпечення суворої охорони.

На черзі спільні дослідження  лісів ДП «Славське лісове господарство» і ДП «Боринське лісове господарство».

ГО «Дунайсько-Карпатська Програма» спільно з лісівниками Львівщини проводять роботи з обстеження лісів у державних лісогосподарських підприємствах на предмет виявлення деревостанів, які мають ознаки природних лісів, старовікових лісів, пралісів та надання таким лісам  відповідного охоронного статусу.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Нагадаємо, що Держлісагентство України ініціює проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України  щодо удосконалення законодавства у сфері лісових відносин», розроблений відповідно до Указу Президента України від 09.07.2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів» та спрямований  на  комплексне вирішення проблем щодо боротьби з незаконними рубками та незаконними обігом деревини.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів