На Львівщині буде рибохід на гідроелектростанції

11:45 19 березня 2020 р.

Фото до новини

На Явірській гідроелектростанції буде рибохід.

Про це повідомили в четвер, 19 березня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Згідно з розпорядженням голови Львівської ОДА №176/0/5-20 від 18 березня, товариству з обмеженою відповідальністю «Енергоінвест» надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на території Явірської сільської ради Турківського району для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування гідротехнічної рибопропускної споруди в створі водоскидної греблі Явірської МГЕС».

«Обгрунтовуючим фактором для розміщення гідротехнічної рибопропускної споруди є забезпечення безперешкодного проходження нерестуючої риби через водозливну греблю Явірської МГЕС, відтворення промислових, рідкісних та зникаючих видів риб.
Основним призначенням водозливної греблі на ріці Стрий є забезпечення напору води на Явірську ГЕС, пропуск паводкових вод та льодоходу, а щорічні скиди води в період нересту призводять до розмивання берегів та руйнування підводної частини водозливної греблі. Відтак, будівництво рибоходу усуне екологічні ризики та  зменшить негативний вплив на довкілля», – поінформували також в облдержадміністрації,

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів