На Львівщині буде природний парк «Бойківщина»

17:30 21 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

20 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення в Турківському районі Львівської області національного природного парку «Бойківщина».

Про це повідомили в четвер, 21 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «До НПП «Бойківщина» увійдуть землі ДП «Боринське лісове господарство», ДП «Турківське лісове господарство» Львівського обласного управління лісового та мислисвського господарства  та Турківського ДЛГП «Галсільліс»,  загальною площею 12240 га. У 2018 році Боринський та Турківський держлісгоспи запропонували до проектованого парку включити землі державного лісового фонду загальною площею 7,9 тисячі га, зокрема з вилученням – 6,3 тисячі га, без вилучення – 1,6 тисячі га, за умови функціонування НПП «Бойківщина» в структурі Державного агентства лісових ресурсів України.

«У проекті указу Президента України «Про створення національного природного парку «Бойківщина» передбачено підтримати пропозицію Кабінету Міністрів України щодо функціонування національного природного парку «Бойківщина» у сфері Державного агентства лісових ресурсів України. Національний природний парк «Бойківщина»  створюється з метою збереження ландшафтного різноманіття Українських Карпат, інших природних комплексів і об’єктів, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення. На території проектованого парку є низка пам’яток історії та архітектури, які можуть стати базовими осередками розвитку туристичного та рекреаційного використання», – поінформували також у в прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів