На Львівщині – близько 500 несанкціонованих сміттєзвалищ

14:13 10 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це інформує сьогодні, 10 жовтня, прес-служба обласної державної адміністрації.

Як повідомила під час прес-конференції в ЛОДА заступник директора її департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта, у Львівській області накопичено майже 200 млн. тонн побутових відходів, з котрих щорічно утворюється майже 1 млн відходів. Причому, за даними моніторингу, проведеного департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації, орієнтовно 500 зі 671 сміттєзвалища області є несанкціонованими і стихійними.

При цьому вони займають площу майже 600 гектратів. «Звичайно, це все негативно впливає на довкілля – на поверхневі, грунтові та підземні води, а головне – на здоров’я людей», – підкреслила заступник директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА.

А також розповіла, що існуюче законодавство зобов’язує всі промислові підприємства обов’язково переробляти вторинні відходи, такі як картон, пластик, скло, склотара. Відтак, в дозвільних документах департамент екології та природних ресурсів ОДА зобов’язує підприємців укладати угоди з іншими підприємствами на використання своєї сировини.

«Таким чином, укладаючи угоди і здійснюючи цей забір, зменшується потрапляння відходів на сміттєзвалища», – наголосила Ганна Башта. Однак, зі слів, невирішеною на сьогодні залишається проблема забруднення і засмічення прилеглих територій до автодоріг, лісів, парків та скверів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів