Масштаби горезвісного скотомогильника на Львівщині вражають, – депутат

16:48 9 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/muravskuj

Депутат Жовківської райради Ігор Муравський закликає правоохоронців перевірити факти забруднення земель невідомою субстанцією.

Депутат Жовківської райради Ігор Муравський повідомив у понеділок, 9 липня: «На численні скарги громадян,сьогодні відбувся виїзд разом з екоінспекцією у Львівській області та представником Жовківської РДА на територію Старої Скварявської сільської ради перед селом Нова-Скварява, де висипані невідомі відходи довжиною приблизно один кілометр і шириною п’ять-шість метрів невідомого походження (за неофіційною інформацією – Львівського дрізджового заводу) з неприємним запахом, які знаходяться на відстані приблизно 500 метрів від свердловин водозабору Мокротин, а вода безпосередньо подається у Львів».

Відтак депутат закликає правоохоронні органи перевірити факти забруднення земель невідомою субстанцією та наявні угоди й дозволи на транспортування та «зберігання». Ігор Муравський доповнив: «Сьогодні також був здійснений виїзд разом з екоінспекцією у Львівській області і лабораторією на горезвісний Боянецький скотомогильник у Жовківському районі Львівської області. Були відібрані проби грунтів, масштаби площ вражають. Частину скотомогильника загорнули піском. Натомість є багато котлованів із побутовим сміттям разом з тваринними рештками,сморід важко передати. Попри домовленість возити на Жовківську філію ДП «Укрветсанзавод», продовжують скидативідходи  в ліси, на територію господарського двору,і пайові землі Боянецької сільської ради. Надіюся, правоохоронні органи відреагують».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів