Лише Швейцарія не закриває курорти в Альпах через коронавірус

09:09 7 грудня 2020 р.

Фото до новини

Покататися на лижах у горах Австрії, Німеччини, Італії, Франції на Різдво і Новий рік туристи через пандемію не зможуть.

Швейцарія, де зимовий спорт обходиться туристам особливо дорого, а число інфікованих зростає зараз швидше, ніж у багатьох сусідніх державах, стала єдиною країною в Альпах, де гірськолижний сезон відкрився. 3 грудня вона підтвердила, що, незважаючи на тиск ЄС, закривати свої курорти на свята не має наміру. Про це повідомляє DW, пише DailyLviv.

Тим часом інші уряди, не домовившись про спільне рішення, почали запроваджувати найрізноманітніші обмеження, які по суті покликані цього року звести до мінімуму звичний для багатьох туристів зимовий відпочинок. Щонайменше під час свят.

Франція, наприклад, вирішила не закривати на зимові канікули свої гірськолижні курорти, але заборонила відкривати там ресторани і бари, а також запускати підйомники. Це дасть французам, особливо тим, хто має власні будинки і квартири в горах, можливість виїхати на свята з великих міст і трохи розвантажити епіцентри епідемії, але одночасно запобігатиме масовому напливу гірськолижників.

Французи, які захочуть стати на лижі в іншій країні (наприклад, в Швейцарії), після повернення будуть зобов'язані провести сім днів у карантині. Париж пригрозив, що в святкові дні влаштує численні перевірки на дорогах.

Уряд Італії, своєю чергою, оголосив, що з 21 грудня до 6 січня запроваджується заборона на переміщення між регіонами країни. Це означає мораторій на поїздки в гори (і, до речі, до моря) навіть для тих, у кого там є власні квартири. Гірськолижні курорти залишаться закритими для туристів до 7 січня.

В Австрії з 24 грудня запрацюють підйомники, проте готелі і підприємства громадського харчування залишаться закритими до 7 січня. Таким чином, самі австрійці отримають можливість здійснювати одноденні вилазки в гори, але іноземних туристів там фактично не буде. Тим більше, що з 7 грудня до 10 січня всі, хто приїхав у країну із зон ризику (а це зараз ледь не вся Європа), зобов'язані будуть відправитися на десятиденний карантин.

Німеччина подовжила до 10 січня частковий локдаун на своїй території, що поширюється, зокрема, і на підйомники.

Альпи завалило снігом: заблоковані дороги, лавини руйнують будинки

Президент створив на Львівщині національний природний парк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів