Львів’яни ініціювали створення заповідника «Торфовище Білогорща»

17:38 16 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА відбулася нарада з приводу створення ландшафтного заповідника «Торфовище Білогорща» площею 119,6 гектарів.

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували, що новий заповідник хочуть створити для збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному європейському вододілі із найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу (понад сім метрів). А дискутували про це на нараді в департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА науковці, керівники профільних владних структур, а також представники громад Рясне-Руської, Зимноводівської сільрад та Львова, територією яких й пролягатиме заказник.

Директор департаменту Руслан Гречаник розповів: «Територія, яка може стати заповідною, вирізняється високим біотичним різноманіттям. За результатами наукових досліджень фахівців львівських провідних наукових установ, тут зростають 42 види рідкісних рослин та зафіксовані місця поширення 25 видів тварин. Ініціативу створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Тофовище Білогорща» виявили мешканці Львова. Невдовзі їхнє клопотання також погодило Міністерство екології та природних ресурсів України».

Відтак, учасники наради розглянули особливості створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Адже процедура вимагає узгодження їх організації з власниками та користувачами земельних ділянок, органами місцевого самоврядування та зацікавленими організаціями.

За словами Руслана Гречаника, цей процес є досить кропітким і відповідальним та у багатьох випадках залежить від конструктивізму органів місцевого самоврядування. Тому першочерговим на даному етапі буде узгодження позицій місцевих рад, на території яких планується заповідник, а також підготовка якісного картографічного матеріалу.

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів