Львів'ян штрафуватимуть за незареєстрованих собак

17:10 1 вересня 2016 р.

Після реєстрації собакам видадуть жетони з QR-кодом, який треба причіпляти до нашийника тварини.

Після реєстрації собакам видадуть жетони з QR-кодом, який треба причіпляти до нашийника тварини.
Фото: gazeta.ua

За бажанням власників можна реєструвати й домашніх котів.

З 1 вересня львів'яни зобов'язані зареєструвати своїх собак. А тим, хто не зроблять цього до кінця року, погрожують штрафом від 17 до 51 гривень. Натомість домашніх котів реєструватимуть лише за бажанням їх власників.
Реєструвати тварин доручили комунальному підприємству «Лев», директор якого Оксана Кошак пояснила: «Без ідентифікації не зможемо вирішити питання безпритульних тварин. Реєстрація необхідна, щоб розуміти, хто власник. Цього місяця провели перерахунок вуличних собак. Він показав, що близько третини тварин потенційно мають власника».
Власникам тварин, які поведуть їх до комунального підприємства «Лев», потрібно взяти зі собою паспорт, або ж зареєструватися на сайті підприємства – впродовж двох тижнів додому господаря приїде реєстратор, щоб перевірити внесені дані. В обох випадках вартість реєстрації – 52,63 гривні.
Після реєстрації собакам видадуть жетони з QR-кодом, який треба причіпляти до ошийника тварини. Власники отримають також реєстраційну картку, котра діятиме, якщо загубиться жетон.
Запеєстрованих тварин вноситимуть в єдину базу ідентифікованих тварин Львова. Перевірити, чи тварина зареєстрована, можуть поліція та муніципальна дружина міста.
Координатор зоозахисного напрямку Національного екологічного центру України. Наталія Вишневська запевнила: «Облік дозволить захистити тварин від жорстокого поводження. Власники понесуть відповідальність за недогодування, неконтрольоване розмноження. Також зможемо повертати власникам загублених тварин».
Про це повідомили сьогодні, 1 вересня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів