Львівські енергетики встановили для боривітрів п'ять гніздівель

17:00 8 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба ПАТ «Львівобленерго»

Неподалік села Мальчиці бригада Страдчівської ЕД-2 змонтувала на опорах штучні «домівки» для птахів, які виловлюють гризунів.

«Львівські енергетики та орнітологи розпочали практичну реалізацію ініціативи захисту хижого птаха роду соколів – боривітра, який неабияк допомагає сільському господарству, виловлюючи гризунів» – повідомили сьогодні, 8 квітня, «Щоденному Львову» в прес-службі ПАТ «Львівобленерго», де також розповіли подробиці:

«Перші штучні гніздівлі для боривітра як пілотний проект встановили на лініях електропередачі сьогодні у Яворівському районі. Неподалік села Мальчиці бригада Страдчівської ЕД-2 змонтувала на опорах п’ять штучних гніздівель для боривітра. «Домівки» для птахів та кріплення енергетики виготовили власноруч. 

Ініціативу захисту боривітра львівські енергетики та орнітологи перейняли в Польщі.  Начальник Яворівського РЕМ Петро Дида розповів: «Керуючись досвідом польських колег ми виготовили гніздівлі, придумали кріплення. Тепер будемо чекати на результат нашої роботи». 

Нагадаємо, що львівські енергетики та орнітологи продовжують опікуватись лелеками. Ще понад сім десятків лелечих родин отримали цьогоріч нові «єврооселі» — платформи на опорах ліній електропередачі. Загалом з 2005 по 2016 рік працівниками ПАТ «Львівобленерго» збережено понад 1200 лелечих родин, яким встановили платформи на опорах ліній електропередачі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів