Львівські екологи закликають не спалювати суху траву

13:32 5 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Після завершення збирання зернових культур, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання стерні, сухої природної рослинності, соломи. Це призводить до забруднення атмосферного повітря, знищення біорізноманіття, тваринного світу.

Про це повідомили в понеділок, 5 серпня, в пресслужбі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Сільгосппідприємства та приватні особи, всупереч заборонам, щороку спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. Безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади».

«При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, унаслідок чого знижується біологічна активність ґрунту. Разом зі стернею, вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур’яни», – поінформували також в облдержадміністрації.

«У 90% випадків причина виникнення пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки. Департамент екології та природних ресурсів звертає увагу на те, що за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків до порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу. Кодексом про адміністративні правопорушення України (стаття 77-1) передбачено штрафні санкції: громадянам – від 170 до 340 гривень, а посадовим особам – від 850 до 1190 гривень. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність», – поінформували також в облдержадміністрації», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів