Львівські екоінспектори закликають повідомляти правоохоронцям про пастки браконьєрів

17:45 5 лютого 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: zmist.pl.ua

Сотні диких тварин гинуть жорстокою повільною смертю в пастках браконьєрів.

У Державній екологічній інспекції у Львівській області розповіли у вівторок, 5 лютого: «У зимовий період значний сніговий покрив та морозна погода завдають неабиякої складності диким тваринам при добуванні їжі необхідної для їх виживання та існування. Однак, ще одним набагато прикрішим моментом, який становить загрозу існуванню тварин, є браконьєри, що нехтуючи всіма заборонами, у особливо жорстокий метод намагаються усіма способами здобути дичину».

«Із настанням холодів у місцях найбільшого перебування тварин (лісах, лісопарках, перелісках та територіях, вкритих чагарниками) з’являються різноманітні пастки та петлі різного розміру. Від невеликих дротяних – на зайців та лисиць – до величезних, зроблених зі сталевої линви, в які  можуть потрапити більші тварини – вовки, кабани, козулі тощо», – розповіли також екоінспектори.

«Унаслідок цього гинуть сотні диких тварин жорстокою повільною смертю, задихаючись, зазнаючи каліцтв при розриві шкіри об петлю. При зашморгу петлі на кінцівках чи попереку тварина здирає собі шкіру до кісток та страждає декілька днів, адже браконьєри не завжди відвідують вчасно пастки», – попередили екоінспектори.

«На адресу Державної екологічної інспекції у Львівській області надходять звернення від небайдужих громадян про виявлення у межах приміської зони Львова та навколишніх сіл фактів браконьєрства за допомогою вищезгаданих пасток та петель. Як свідчить практика, боротьба із таким явищем не потребує спеціальної підготовки. Достатньо організувати групу небайдужих людей та під керуванням державних інспекторів, єгерів, досвідчених мисливців, представників органів місцевого самоврядування обстежити територію, орієнтуючись на залишені браконьєрами сліди на снігу (лісовій підстилці, траві)», – повідомили екоінспектори.

«Окрім цього, петлі часто ставлять на звіриних стежках – поміж двох дерев, під корягами та вітровалом. Вишукуючи незаконні знаряддя необхідно уважно роздивлятися довкола та не поспішати. Зазвичай при собі необхідно мати невеличкий інструмент (кліщі, плоскогубці тощо), за допомогою якого легко зняти петлі», – розповіли також екоінспектори.

«При встановленні петель браконьєри нерідко мають при собі такі інструменти, які видають їх при затриманні та слугують доказовою базою при розгляді адміністративних справ про порушення правил полювання уповноваженими особами та судами. Про виявлення таких незаконних знарядь необхідно інформувати користувачів мисливських угідь, органи місцевого самоврядування, правоохоронні та природоохоронні органи», – поінформували також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів