Львівська міськрада реалізовує проект «Зелений район» з фахівцями з Фрайбурга

14:30 7 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко запевнив: «Упродовж останніх двох тижнів відбувалися зустрічі з мешканцями в мікрорайонах Рясне-1, Рясне-2 і Кам’янка, де презентували ідею «Зеленого району».

«У Львові дають старт проекту «Зелений район». Цього тижня, з 6 до 8 лютого, у Львові перебуває німецька делегація з Фрайбурга. Фахівців німецького міста приїхали до Львова, щоб оглянути вибрану для проекту «Зелений район» вулицю і поділитися досвідом впровадження «зелених» технологій та енергозбереження», – повідомили сьогодні, 7 лютого, у Львівській міськраді.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів: «Упродовж останніх двох тижнів відбувалися зустрічі з мешканцями в мікрорайонах Рясне-1, Рясне-2 і Кам’янка, де презентували ідею «Зеленого району». З активними мешканцями вдалося вибрати декілька ключових проектів, які б могли пропрацьовувати з німецькими колегами».

«Вчора, 6 лютого, відбулася зустріч німецької делегації з мешканцями Рясного та активістами, аби обрати ключові проекти, які можна там реалізувати. Говорили про конкретні об’єкти, які є на території району, – школи, заклади дозвілля, житлові будинки, різні громадські простори», – повідомили також у міськраді.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів також:

«Упродовж трьох днів, 6-8 лютого, ми працюємо з делегацією з Фрайбурга. Вже вибрали кілька проектів у цьому напрямку, які зараз обговорюються. Мова йде про центри дозвілля, поводження з побутовими відходами, громадські простори, енергоефективні школи, алеї. Таких проектів є близько 30-ти», 

Своєю чергою, начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Тетяна Хабібрахманова зауважила: «Важливою є зацікавленість мешканців, які приходять на зустрічі і лобіюють свої будинки. Коли ми визначимось з об’єктами, напишемо проект і подамо його на фінансування німецького уряду. Це дасть можливість отримати фінансування в розмірі сім мільйонів гривень. Також ми запросили до Львова міського голову Фрайбурга. За результатами роботи, яка триває зараз, буде підписано меморандум про співпрацю Фрайбурга зі Львовом».

Натомість колишній начальник відділу енергетики МРФ з Фрайбурга Клаус Гоппе наголосив: «Є чіткі рамки для підготовки і реалізації проекту: до кінця квітня потрібно зробити заявку на отримання коштів. Якщо буде позитивне рішення то з вересня можна розпочинати проекти, які розраховані на три роки.

«Мер Фрайбурга бажає співпрацювати зі Львовом, щоб проекти, які будуть реалізовані, мали перспективу довготривалого розвитку. Вчора ми оглянули ті місця, які хочемо опрацьовувати ближчим часом. Проте ми концентруємось не лише на темі «зеленого району», але й на інших об’єктах для облаштування громадського простору. Важливо, щоб проекти, які ми реалізовуємо, було видно для всіх, щоб вони стали взірцем для подальшого розвитку в інших районах міста».

А депутат Львівської міської ради Михайло Дідух підкреслив: «Мешканці Рясного вже застосовують новітні технології у своїх будинках: заміна вікон, бачення як утеплити фасади, щоб акумулювати енергію та кошти й не витрачати їх на обігрів повітря, а раціонально використовувати. Я надіюсь, що в цьому проекті ми покажемо хороший результат та хорошу динаміку, яка стане прикладом для всього міста».

Про це повідомили сьогодні, 7 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «Наприкінці жовтня представники Львівської міської ради зустрілися з керівництвом міжнародного департаменту міської ради Фрайбурга, який є одним із найбільш енергоефективних та озеленених міст Німеччини. Саме тоді вперше виникла ідея проекту «Зелений район». У рамках його реалізації, Львів буде застосовувати концепцію досвіду міста-партнера. Також буде обговорено тему адаптації до змін клімату. До проекту повинні бути залучені й мешканці району, громадські активісти та місцева влада. Концепція, яку розроблять та реалізують на прикладі одного району, мають намір застосувати в майбутньому й у інших районах міста. Надалі планується створення концепції енергозберігаючого кварталу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів