«Лев» закликає львів’ян допомогти з підрахунком безпритульних собак

16:00 28 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Львівське комунальне підприємство «Лев» потребує волонтерів.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 28 липня: «ЛКП «Лев» спільно з громадською організацією «Міжнародні системи реєстрації «Animal-id.info UA» запрошують львів’ян долучитися до повторного підрахунку безпритульних собак у місті. Уже третій рік поспіль Львів проведе підрахунок бездомних чотирилапих, аби відслідкувати результати роботи над впровадженням програми відлову-стерилізації-вакцинації-прилаштування/відпуску собак та запланувати подальшу роботу у цьому напрямку».

«Підрахунок відбуватиметься 3-5 серпня за міжнародною методикою на базі унікального програмного забезпечення для мобільних пристроїв, яке суттєво спрощує роботу волонтерів та координаторів. За допомогою мобільного додатку волонтери зможуть сфотографувати кожну побачену безпритульну тварину з gps-міткою її перебування та додати візуальний опис», – поінформували також у міськраді

Засновник «Animal-id.info UA» Віктор Копач зазначив: «Цього року ми не лише рахуємо кількість вуличних собак, а й виводимо детальну порівняльну статистику 2015-2017 років. Результати підрахунку дадуть нам можливість зрозуміти реальний стан з безпритульними тваринами в місті і дозволять удосконалити міську програму регулювання чисельності безпритульних тварин на 2016-2020 роки». 

А директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак запевнила: «Підрахунок безпритульних тварин покаже нам ефективність нашої роботи у напрямку гуманного скорочення кількості бездомних собак у Львові. Ми реалізовуємо таку ціль шляхом стерилізації собак-безхатьків та прилаштування їх у нові родини. Проте не для усіх собак вдається знаходити домівки, тож вони повертаються на місце відлову – під нагляд опікунів, з якими ми працюємо по усьому місту. Закликаємо львів’ян долучитися у ролі волонтерів до підрахунку собак: це і користь для міста і мешканців, і приємні ранкові прогулянки».

У міськраді повідомили також: «Підрахунок триватиме упродовж трьох днів поспіль з 7:00 до 9:00. Проводиться виключно з використанням мобільних додатків «Strays ID App Store» чи «Strays ID  Play Market». Доступ до мобільних додатків волонтер отримує на пошту після підтвердження онлайн-реєстрації. Побачивши безпритульного собаку, волонтеру необхідно увійти у додаток, натиснути кнопку «Додати тварину»; сфотографувати чотирилапого («GPS»-координати з’являться під зображенням); відзначити важливі параметри про тварину: стать, стерилізація (про це свідчить кліпса ЛКП «Лев» на вусі тваринки), чи не домашня (власницька тварина, що бездоглядно гуляє на вулиці), стан тварини та зареєструвати її», – поінформували також у міськраді

«Детальний інструктаж волонтери отримають на тренінгу, який буде проведено перед підрахунком. Аби стати волонтером, зареєструйтеся за посиланням»», – повідомили також сьогодні, 28 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів