«Лев» нарахував у Львові 506 безпритульних собак

18:52 15 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Облік чотирилапим влаштували з метою їх подальшої стерилізації.

ЛКП «Лев» здійснило підрахунок безпритульних собак у місті. Робили це за спеціальною міжнародною методикою з метою їх подальшої стерилізації. Про це повідомив сьогодні, 15 липня, директор підприємства Олег Мацех, який також зазначив: «З метою гуманного контролю за чисельністю безпритульних собак, нам потрібно запустити масштабну програму стерилізації. А для цього початково необхідно знати точну кількість таких собак у місті. Підрахунок ми провели за всіма правилами, згідно з методикою, розробленою європейськими організаціями, і визнаною в світі найточнішою».

Для проведення підрахунку, місто умовно поділили на 43 сектори, в кожному з яких працював не лише волонтер ЛКП, а й представник ЖЕКу. Роботу волонтерів координував представник міжнародного фонду «Naturewatch Foundation».

Відтак, у Львові нарахували 506 безпритульних собак, а враховуючи максимально можливу 15-відсоткову похибку – 582. Як зазначає керівник ЛКП, це досить невелика кількість для міста такого розміру, тож цілком можливо відловити та простерилізувати їх усіх ще упродовж цього року.

Олег Мацех стверджує: «Такі результати вселяють оптимізм та впевненість в реалізації програми контролю безпритульних собак у Львові, шляхом стерилізації. Тобто, відловлюючи щоденно п’ять тварин, протягом шести місяців ми зможемо вилікувати всіх безпритульних собак Львова, стерилізувати, вакцинувати та хіпувати їх, що дозволить взяти під контроль чисельність та значно підвищить рівень безпеки у місті. Тепер підрахунок ми будемо проводити щороку, щоб побачити ефективність своєї роботи».

Офіційний звіт підрахунку – тут: https://drive.google.com/file/d/0B02xQWwx3ANzM0p6VUt0bmhkQ0d5RUVoWG1YdTlqTTNUQjRZ/view.

Про це повідомили сьогодні, 15 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів