Фермер з Нідерландів Юрій Петричко прикрашає Львів тюльпанами і ліліями

14:14 8 червня 2024 р.

Фото до новини

Цього разу це лілії, які зацвітуть уже у липні-серпні.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. На різних локаціях Львова висадили 10 тисяч цибулин лілій, подарованих Нідерландами. Лілії восьми різних сортів висадили в центральній частині міста та у Стрийському парку. За інформацією управління екології та природних ресурсів ЛМР, цвісти квіти будуть вже у липні-серпні.

«Основну частину лілій висадили на знакових локаціях у центральній частині міста, і майже половину у Стрийському парку. Щиро вдячні консулу Емілю де Севрен Жакету, фермерам Юрію Петричку та Арʼяну Сміту за подаровані цибулини. Це справді гарна підтримка морального духу українців», - наголошують в управлінні екології та природних ресурсів ЛМР.

Садили квіти також курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та студенти Екологічного коледжу ЛНАУ. А ЛКП «Зелене місто» надало компост.

Нагадаємо, у минулі роки  Нідерланди передали Львову 125 тисяч тюльпанів 10 різних сортів та додатково ще 100 тисяч цибулин окремо для Стрийського парку. Квіти посадили на понад 60 локаціях Львівської громади: на вулицях, у скверах, парках.

Власник торгівельної компанії з виробництва тюльпанів Юрій Петричко родом з Львівщини, але вже 15 років працює в квітковій сфері в Нідерландах. Він мріє зробити великий квітковий парк у Львові. Торік його компанія поставила 250 тисяч тюльпанів до України, половину з них - до Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів