Фахівці хімічної лабораторії зафіксували у Львові викид з джерела «Першої приватної броварні»

12:25 1 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 20minut.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, мешканців вулиці Джорджа Вашингтона скаржаться, що неприємний, задушливий запах поширюється через діяльність асфальтного заводу та ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня «Для людей – як для себе!».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 1 грудня, «Щоденному Львову», що, у зв’язку зі скаргою щодо поширення неприємного запаху на вулиці Джорджа Вашингтона, 4, фахівці хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління», спільно зі спеціалістом управління екології та благоустрою ЛМР, опитали мешканців будинків 4А, 4Б, 4В та 4Г, аби дізнатись їхні думки стосовно причин виникнення проблеми. У повідомленні також конкретизують:

«За словами мешканців неприємний, задушливий запах поширюється через діяльність асфальтного заводу та ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня «Для людей – як для себе!», розташованих на цій вулиці. З метою визначення можливого вмісту забруднюючих речовин в повітрі та оцінки рівня забруднення, на двох контрольних точках (к. т. №1 Біля будинку № 4В на вулиці Джорджа Вашингтона та к. т. №2 навпроти житлового будинку № 21 на вулиці Джорджа Вашингтона, поблизу ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня «Для людей – як для себе!») було відібрано проби атмосферного повітря та виконано необхідні лабораторно-інструментальні вимірювання.

Відбір проб здійснювався в робочий час – з 14.00 до 16.00. Вимірювання проводили згідно з вимогами ГОСТу 17.2.3.01-86 щодо таких хімічних компонентів: оксид вуглецю (СО), оксид азоту (ОN), діоксид азоту (NO) та ангідрид сірчистий (SO2).

Результати вимірювань стану забруднення атмосферного повітря на двох контрольних точках показали, що вміст забруднюючих речовин на момент відбору проб не перевищував нормативів максимальних разових гранично допустимих концентрацій. На момент обстеження, асфальтний завод не працював. Викид з організованого джерела не спостерігався, неприємного запаху не було.

Натомість, поблизу ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня «Для людей – як для себе!» відчувався специфічний запах хмелю, броварня працювала, викид з організованого джерела спостерігався. Водночас, в управлінні екології та благоустрою ЛМР повідомляють, що у зв’язку із попереднім періодичним поширенням неприємного запаху у м. Львові, структурні підрозділи виконавчого комітету Львівської міської ради розробили низку заходів із приведення якості стічних вод підприємств Львова до нормативних вимог.

Відповідно до цих заходів, ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня «Для людей – як для себе!» розробило робочий проект «Реконструкція з розширенням, за рахунок прибудови виробничих споруд ТзОВ «Олмар» на вулиці Джорджа Вашингтона, 10 під виробничі і складські приміщення у Львові» та здійснює його реалізацію. Очисні споруди заплановано ввести в дію до кінця 2015 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів