«Екотиждень» триватиме у Львові 9-15 вересня

17:28 6 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

9-15 вересня у різних локаціях Львова відбудеться «Lviv Eco Week 2019».

Про це повідомили в п’ятницю, 6 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «У рамках «екотижня» передбачені освітні заходи для профільних фахівців та для усіх охочих, де можна буде дізнатись як бути в екотренді, познайомитися із кліматичною політикою міста, дізнатися більше про способи екологічного споживання та сортування відходів, подискутувати чи весело провести час усією родиною».

«Основні події «Lviv Eco Week 2019» – презентація навчального проекту для педагогів міста «Екологія. Сміття. Довкілля», кліматичний нетворкінг для представників органів місцевого самоврядування, громадського сектору, академічного середовища, бізнесу та всіх проактивних мешканців, онлайн-дискусія «Екологічне просвітництво населення», презентація настільної гри «Еко-Мемо: розвиваємо звичку сортування відходів» на Сихові й проекту ЄС «Водна ініціатива плюс», «Lviv Eco Forum», який проводитимуть вп'яте і котрий буде наймасштабнішим за всі роки, екологічний фестиваль «Чисте місто Фест 2019» і фестиваль «So Green Fest», – поінформували також у міськраді.

Прес-секретар львівського комунального підприємства «Зелене місто» (яке організовує «екотиждень») Микола Рябика розповів: «Зеленим тижнем ми прагнемо привернути увагу мешканців та гостей міста до екологічного способу життя. Акцентувати на тому, що кожна дія є надвагомою у загальному екологічному світовому вимірі – від сортування і мінімізації відходів до раціонального ресурсовикористання. У час глобальної зміни клімату це є дуже важливо. Лише спільно ми можемо не дати нашій планеті опинитися у прірві необдуманого споживацтва».

Організатори «екотижня» зазначили: «14-15 вересня збираємося на найкрутішій локації міста у дворику Ратуші та «озеленюємося по повній програм на фестивалі «So Green». За ці два дні прокачаємо вашу екологічну свідомість в незвичному веселому форматі і навчимо як свідомо підходити до різних сфер свого життя: від їжі до вибору одягу».

Організатор «So Green Fest» Павло Чмирук розповів: «Все, що ми робимо, виникло з бажання дарувати яскраві емоції та змінювати погляди суспільства, щодо проведення свого дозвілля! Організовуючи фестиваль «So Green Fest» у рамках «Lviv Eco Week», ми хочемо популяризувати здоровий спосіб життя та формування корисних еко- звичок у відвідувачів, шляхом активного залучення наших гостей до активностей та гри на фестивалі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів