Екоінспектори виявили перевищення вмісту забруднюючих речовин поблизу Львова

12:00 19 квітня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: pero.org.ua

У Державній екологічній інспекції у Львівській області оприлюднили результати досліджень відібраних проб поверхневих вод на території села Мервичі в Жовківському районі Львівської області.

Працівники відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області відібрали в рамках проведення державного контролю на території Куликівської сільської ради Жовківського району було проби поверхневих вод поблизу ТзОВ «Жовківський Племптахорепродуктор». За результатами проведених лабораторних досліджень виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин згідно рибогосподарських норм водокористування.

Зокрема, зафіксовано перевищення вмісту забруднюючих речовин виявлено в потоці без назви (притока річки Думний Потік) на відстані 100 метрів нижче ТзОВ «Жовківський Племптахорепродуктор». Вміст завислих речовин перевищено там у 4,8 рази, амонію – в 696 рази, фосфатів – в 19,1 рази, заліза – в 6,2 рази.

Своєю чергою, в потоці без назви в місці його впадінння в гирло річки Думний Потік на відстані приблизно три кілометри від ТзОВ «Жовківський Племптахорепродуктор» вміст амонію перевищено в 21 раз, а заліза – в 1,9 рази. Натомість у річці Думний Потік вміст амонію перевищено в 17 разів, а заліза – в 1,7 рази.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів